Veganska matkassar – catering i vardagen


Veganska matkassar – catering i vardagen

Att beställa högkvalitativ catering med mat för veganer är en lyx som många önskar de kunde njuta av dagligen. Varför skulle man inte vilja äta kocktillagad mat i sitt hem på en daglig basis?

 

Dessvärre är det inte särskilt hållbart eller ekonomiskt, varför matkassar ofta är ett passande alternativ. Med en prenumeration på rätt veganska matkasse kan du se till att du får äta kvalitativ mat med minimal ansträngning även under vardagar.

 

Fördelarna med matkassar är många men det handlar framför allt om möjligheten att äta bra mat utan att behöva lägga tid på planering, inköp och matlagning. I våra ögon är det en praktisk lösning helt i enlighet med samtiden, framför allt för dig som inte hittar inspiration i köket, har en krävande karriär eller en stor familj med många munnar att mätta.

De bästa veganska matkassarna

Tycker du det låter spännande med en vegansk matkasse har vi goda nyheter till dig. Vi har nämligen utfört ett omfattande test på marknaden i jakten på den bästa matkassen för veganer.

 

Som du snart kommer inse är vissa av aktörerna veganska företag som endast säljer matkassar för veganer och vegetarianer, medan andra operatörer har anpassat sitt utbud.

  • Simple Feast

Simple Feast är ett företag som följer en strikt vegetarisk policy. Deras sortiment med matkassar kan beställas i lakto-ovo vegetarisk variant eller helvegansk variant. Du kan välja mellan kassarna Season Feast och Family Feast som ger dig tre middagar i veckan för mellan 2 och 5 personer.

 

Idag erbjuder Simple Feast även färdiglagad mat som levereras i portionsförpackningar och som därmed endast måste värmas innan de serveras.

  • Årstiderna

I flera år har Årstidernas matkasse varit synonym med veganska matkassar i Sverige. Idag erbjuder de en helvegansk matkasse, en vegetarisk matkasse och en vegetarisk snabbkasse. Dessutom är hela sortimentet garanterat 100 % ekologiskt.

 

Efter att ha testat den veganska matkassen från Årstiderna kan vi med säkerhet säga att de tillhandahåller spännande recept med en perfekt blandning av smaker vi alla känner igen och nya, intressanta smakupplevelser.

  • Ecoviva (vegetarisk)

Ecoviva är ett ekologiskt företag som specialiserat sig på hållbara och vegetariska matkassar. I dagsläget har de ingen vegansk matkasse men en av de mest imponerande vegetariska kassarna vi har testat.

 

För många “allätare” är det ett stort steg att gå över till helvegansk mat och då kan Ecoviva vara ett alternativ.